Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe, roer tot het glad en dik is.
Voeg langzaam de melk toe terwijl je blijft roeren, en voeg zout, peper en nootmuskaat toe als het mengsel dikker wordt.
Scheid de eieren en meng de eidooiers één voor één door de saus, gevolgd door de geraspte kaas.
Klop de eiwitten apart tot stevige pieken en vouw ze voorzichtig door de kaasmengeling.
Boter en bloem de soufflévorm(en) en vul ze tot de helft met het mengsel.
Bak de soufflé in de oven gedurende ongeveer 25 minuten tot hij goudbruin is en boven de rand uitsteekt.
Serveer de soufflé direct.
Notities
Voor de beste resultaten, gebruik verse eieren. Zorg ervoor dat de eiwitten vetvrij zijn voordat je ze klopt. Roer de saus constant om klontjes te voorkomen. Pro tip: Voeg een klein scheutje witte wijn toe aan de saus voor extra smaak. Bewaar restjes maximaal een dag in de koelkast; hergebruik ze in een quiche of omelet.