Ga terug
+ servings
Jalapeño Vleesbrood Delicatesse

Jalapeño Vleesbrood Delicatesse

Ontdek het heerlijke Jalapeño Vleesbrood Delicatesse recept! Een Tex-Mex twist op klassiek vleesbrood met pittige en romige smaken. Perfect voor feestjes of een gezellige maaltijd. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 350kcal
Cost: 15

Equipment

  • Grote mengkom
  • Cakevorm of bakplaat
  • Oven
  • Thermometer
  • Schaar of mes voor de jalapeños

Ingrediënten

  • 900 g Mager rundergehakt
  • 1 kopje Paneermeel
  • 1 stuks Ei (losgeklopt)
  • 1 klein Ui (fijngehakt)
  • 1-2 stuks Verse jalapeños (ontzaad en fijngehakt)
  • 4 plakjes Spek (gebakken en gekruimeld)
  • 120 g Philadelphia-kaas (zacht)
  • 100 g Geraspte cheddar
  • 1 el Worcestershire saus
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 120 ml Ranch dressing
  • 2 el Dikke room of crème fraîche
  • 1 el Gesneden bieslook (optioneel)

Instructies

  • Voorverwarm de oven tot 175°C.
  • Meng het rundergehakt met paneermeel, ei, ui, jalapeños, Worcestershire saus, paprikapoeder, zout en peper in een grote kom.
  • Voeg de Philadelphia-kaas, cheddar en spek toe en meng voorzichtig met je handen.
  • Vorm het mengsel en leg het in een ingevette cakevorm of op bakpapier.
  • Bak het vleesbrood gedurende 45-50 minuten tot de interne temperatuur 70°C bereikt.
  • Laat het vleesbrood 10 minuten rusten voordat je het snijdt.
  • Meng de ranch dressing met dikke room en bieslook voor de saus.

Notities

Gebruik altijd vers gehakt voor het beste resultaat. Kneed het mengsel niet te lang om taaiheid te voorkomen. Pas de hoeveelheid jalapeños aan op basis van je voorkeur voor scherpte. Serveer in schuine plakken met een schaaltje ranch saus ernaast. Restjes blijven tot 3 dagen goed in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 28g | Fat: 18g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 85mg | Sodium: 670mg | Potassium: 450mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 15mg | Iron: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!