Ga terug
–+ servings
Italiaanse Osso Buco

Italiaanse Osso Buco

Ontdek hoe je Italiaanse Osso Buco thuis maakt met deze eenvoudige Recette Maison. Geniet van boterzacht vlees en rijke smaken in een heerlijk gerecht. Perfect voor speciale momenten of een gezellige avond thuis.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 430kcal
Cost: $30

Equipment

  • Grote cocotte
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 4 tranches Jarret van kalf met bot
  • 2 stuks Wortelen
  • 1 stuk Ui
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 10 cl Droge witte wijn
  • 1 theelepel Gehakte knoflook
  • 1 bosje Bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
  • 1 stuk Schil van een sinaasappel
  • 1 blik Gepelde tomaten in stukjes
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 0.5 liter Kalfsbouillon
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • enkele takjes Verse peterselie
  • optie Knapperige gefrituurde uien Voor extra crunch

Instructies

  • Bestrooi het kalfsvlees met bloem, zout en peper; bak het in olijfolie totdat het bruin is en reserveer het.
  • Pel en snijd de wortelen en ui, en bak ze in dezelfde pan op laag vuur totdat ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de witte wijn toe aan de groenten en laat inkoken tot de helft; daarna de knoflook, bouquet garni, sinaasappelschil, tomaten en tomatenpuree toevoegen en goed mengen.
  • Voeg de kalfsbouillon toe, leg het vlees terug in de pan, dek af en laat het gerecht 1,5 tot 2 uur sudderen, af en toe roeren.
  • Controleer de smaak met zout en peper, bestrooi met verse peterselie, serveer met risotto of polenta.

Notities

Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak en zorg ervoor dat het vlees geheel bedekt is met vloeistof tijdens het sudderen. Voeg knapperige uien pas toe bij het serveren voor extra crunch. Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden of tot 3 maanden worden ingevroren. Voeg bij het opwarmen een beetje bouillon toe voor een romige saus.

Nutrition

Calories: 430kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 30g | Fat: 28g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 400mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!