Ga terug
+ servings
italiaanse lasagne recept

Italiaanse lasagne met spinazie

Ontdek de smaak van Italië met dit klassieke lasagne recept vol lagen pasta saus en kaas Een culinaire omhelzing voor elk familiemaal.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Grote pan
  • Snijplank en mes
  • Houten lepel
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 9 stuks Lasagnebladen
  • 500 g Rundergehakt
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 700 ml Tomatensaus
  • 250 g Ricotta-kaas
  • 200 g Mozzarella-kaas (geraspt)
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 200 g Spinazie (vers)
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snuf Zout
  • 1 snuf Peper

Instructies

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin fijngesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het mooi bruin is.
  • Meng de tomatensaus met Italiaanse kruiden en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
  • Bekleed de bodem van een ovenschaal met een laag saus, gevolgd door lasagnebladen, ricotta, spinazie en mozzarella. Herhaal tot je alles hebt gebruikt.
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius en laat de lasagne 30-40 minuten bakken.

Notities

Dit Italiaanse lasagne recept is perfect voor gezinnen en vrienden, en zorgt voor een gezellig samenzijn.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 700mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!