Ga terug
+ servings
instant pot recepten

Instant Pot Recepten

Ontdek waarom instant pot recepten mijn keukenfavoriet zijn geworden. Snel, makkelijk en heerlijk eten zonder gedoe. Begin vandaag nog!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Instant Pot
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet (of tofu voor een vegan optie)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (geperst)
  • 1 stuk Rode paprika (in reepjes)
  • 1 blikje Kokosmelk
  • 2 el Currypoeder
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • enkele takjes Koriander (om te garneren)

Instructies

  • Begin met het snijden van de ui, knoflook en paprika.
  • Voeg een beetje olie toe aan de Instant Pot en schakel de sauté-functie in.
  • Bruin de kip in de pot totdat alle kanten goudbruin zijn.
  • Voeg de ui, knoflook, paprika, kokosmelk en currypoeder toe.
  • Roer alles goed door elkaar en sluit de Instant Pot af.
  • Selecteer de "Manual"-modus en stel de timer in op 15 minuten.

Notities

Dit gerecht kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard en is ook prima in te vriezen. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 35mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!