Ga terug
+ servings
Terrine van Zeevruchten Genot

Indulgeer in een Luxe Terrine van Zeevruchten met Citroencrème

Impress your guests with a refined seafood terrine featuring scallops, salmon, and shrimp in lemon cream. Ideal for festive occasions, easy to prepare in advance!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Koeltijd: 3 uur
Totale tijd: 4 uur 5 minuten
Servings: 4 porties
Calories: 250kcal

Equipment

  • Keukenmachine of blender
  • Grote mengkom
  • Terrinevorm of cakevorm
  • Ovenschaal voor bain-marie
  • Spatel

Ingrediënten

  • 200 g Zalmmousse
  • 150 g Sint-Jakobsschelpen
  • 200 g Gepelde garnalen
  • 3 stuks Eieren
  • 150 g Dikke crème fraîche
  • 1 Citroen (sap en zest)
  • 1 Sjalot
  • 2 el Fijngehakte bieslook
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter om de vorm in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6) en vet een terrinevorm in met boter.
  • Doe de Sint-Jakobsschelpen, garnalen en zalmmousse in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, citroensap, citroenrasp en fijngesneden sjalot. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg het zeevruchtenmengsel toe aan het eimengsel en meng voorzichtig. Roer de bieslook erdoor.
  • Giet het mengsel in de ingevette terrinevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Plaats de vorm in een ovenschaal met heet water (bain-marie) en bak 45 minuten in de oven.
  • Controleer de gaarheid met een mespunt; deze moet er schoon uitkomen.
  • Laat de terrine afkoelen en zet hem minstens 4 uur in de koelkast (bij voorkeur een nacht).
  • Snijd in plakjes en serveer met een frisse salade en een lichte vinaigrette.

Notities

Maak een dag van tevoren klaar voor de beste smaak en stevigere textuur.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 20g | Fat: 18g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 200mg | Sodium: 400mg | Potassium: 350mg | Sugar: 2g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!