Ga terug
+ servings
Krokante Appel Caramel Tartelettes

Indulge in Hemelse Tartelettes met Appel en Zout Caramel!

Ontdek het recept voor Tartelettes Pomme Caramel Beurre Salé et Nuage de Vanille: een verfijnd dessert met Franse flair. Perfect voor feestelijke gelegenheden en makkelijk te maken!
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 310kcal
Cost: Medium

Equipment

  • Tartelettevormpjes
  • Deegroller
  • Garde of elektrische mixer
  • Zeef
  • Pan voor de karamel

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 100 g Koude boter
  • 80 g Poedersuiker
  • 1 stuks Eidooier
  • 1 snufje Zout
  • 3 stuks Appels
  • 20 g Boter
  • 1 eetlepel Suiker
  • enkele druppels Citroensap
  • 100 g Suiker voor de karamel
  • 50 g Gezouten boter
  • 100 ml Slagroom warme
  • 200 ml Slagroom koud, voor de mousse
  • 1 vanillestokje Vanille
  • 2 blaadjes Gelatine

Instructies

  • In een grote kom meng je de bloem, poedersuiker en een snufje zout. Voeg de koude boter in blokjes toe en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het op broodkruim lijkt. Voeg de eidooier toe en meng tot een samenhangend deeg. Wikkel het in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd cirkels uit om de tartelettevormpjes te bekleden. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  • Schil en snijd de appels in kleine blokjes. Smelt de boter in een pan en voeg de appelstukjes, suiker en citroensap toe. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de appels zacht zijn. Laat afkoelen.
  • Verwarm de suiker in een pan op middelhoog vuur tot deze smelt en goudbruin kleurt. Haal van het vuur en voeg de gezouten boter toe, gevolgd door de warme slagroom. Roer goed door tot een gladde karamel. Laat afkoelen.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de koude slagroom stijf. Schraap de vanillezaadjes uit het stokje en voeg toe aan de slagroom. Smelt de gelatine in een beetje warme slagroom en meng dit voorzichtig door de opgeklopte room.
  • Vul elke tartelettebodem met een laag appelcompote, gevolgd door een dunne laag gezouten karamel. Werk af met een toef vanillemousse en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Notities

Deze tartelettes zijn het perfecte voorbeeld van Franse patisseriekunst. Ze combineren knapperig deeg met zachte vullingen, waardoor elke hap een nieuw avontuur is. Vergeet niet om extra tijd te reserveren voor opbouwen en koelen!

Nutrition

Calories: 310kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 18g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 150mg | Potassium: 120mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 40mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!