Imposante Parmentier van Zalm & Spinazie met Knapperige Crumble
Ontdek het verrukkelijke Parmentier de Saumon & Épinards recept met een krokante crumble. Perfectie voor elke gelegenheid: voedzaam, eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af en stamp tot een romige puree. Voeg de room, boter, zout, peper en eventueel nootmuskaat toe. Meng goed.
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Stoom of bak de zalm kort tot hij gaar is. Trek de zalm in kleine stukjes met een vork.
Neem een ovenschaal en verdeel de zalm over de bodem. Voeg de spinazie toe en bedek met de aardappelpuree.
Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en paneermeel voor een krokante crumble.
Bak in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
Serveer warm met een frisse salade voor een complete maaltijd.
Notities
Dit gerecht is veelzijdig en geschikt voor elke gelegenheid. De romige aardappelpuree en de knapperige crumble maken van dit gerecht een echte traktatie!