Ga terug
+ servings
Gevulde Witloof met Zalm

Imposante Gevulde Witloof met Zalm en Avocado: Eenvoudig Genot

Ontdek de eenvoudige luxe van Endives Farcies met gerookte zalm en avocado. Perfect als voorgerecht of snack, dit recept is gezond en snel te bereiden. Verrukkelijk!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal

Equipment

  • Snijplank en mes
  • Kom voor het mengen
  • Vork om de avocado te prakken
  • Grote lepel om de vulling te verdelen

Ingrediënten

  • 2 stuks Rijpe avocado's
  • 200 g Gerookte zalm
  • 4 stronken Witlof
  • 1 stuks Citroen (sap)
  • 2 el Roomkaas
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Verse bieslook voor garnering

Instructies

  • Was de witlof en haal de bladeren voorzichtig los. Laat ze drogen op een schone doek.
  • Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
  • Prak de avocado fijn met een vork en meng het met citroensap, roomkaas, zout en peper.
  • Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en meng deze door het avocadomengsel.
  • Vul elk witlofblaadje met een lepel van het mengsel.
  • Garneer met fijngesneden bieslook en serveer direct.

Notities

Deze gevulde witlof met zalm en avocado is perfect voor een feestelijke gelegenheid. Voeg wat gehakte noten toe voor een extra knapperige textuur.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 220mg | Potassium: 500mg | Fiber: 6g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 3mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!