Ga terug
+ servings
Heerlijke Coquilles St. Jacob

Imposante Coquille Saint-Jacques à la Honfleuraise: Geniet!

Ontdek Coquille Saint-Jacques à la Honfleuraise, een verfijnd Frans zeevruchtenrecept. Ideaal voor romantische avonden; breng de culinaire sfeer van Normandië naar huis!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal

Equipment

  • Oven
  • Koekenpan
  • Snijplank en mes
  • Rasp voor kaas
  • Ovenbestendige schelpen of schaaltjes

Ingrediënten

  • 12 stuks Coquilles Saint-Jacques
  • 150 g Crème fraîche
  • 1 stuk Sjalot (fijngehakt)
  • 100 g Champignons de Paris (in dunne plakjes)
  • 100 g Boter
  • 50 g Geraspte Gruyère of Parmezaanse kaas
  • 2 el Citroensap
  • 1 snufje Nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 bosje Platte peterselie (fijngehakt)

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de coquilles schoon en leg ze klaar.
    2. Smelt 50 g boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en fruit tot deze glazig is.
    3. Doe de champignons erbij en bak ze 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    4. Voeg de coquilles toe en besprenkel met citroensap. Bak ze 2-3 minuten op laag vuur en draai ze voorzichtig om.
    5. Haal de pan van het vuur en meng de crème fraîche erdoor.
    6. Verdeel het mengsel over de schelpen en bestrooi met geraspte kaas.
    7. Leg kleine klontjes boter op de coquilles en bak ze 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
    8. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

Notities

Coquille Saint-Jacques à la Honfleuraise is een schilderachtig gerecht dat de tradities van Honfleur tot leven brengt. Een perfect gerecht om indruk te maken op je gasten op speciale gelegenheden!

Nutrition

Calories: 280kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 18g | Fat: 23g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 400mg | Potassium: 500mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!