Ga terug
–+ servings
Huisgemaakte Pesto Recept

Huisgemaakte Pesto

Ontdek het perfecte Huisgemaakte Pesto Recept met verse basilicum en pignoli. Makkelijk te maken en vol intense smaken voor al je pasta gerechten. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $8.00

Equipment

  • Keukenmachine of blender
  • Vergiet of salade-spinner
  • Meetbekers
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 ml Verse basilicumblaadjes
  • 60 ml Pignoli of geroosterde cashewnoten
  • 1-2 tenen Knoflook
  • 125 ml Geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 ml Extra vierge olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • optioneel Citroensap Een scheutje voor extra smaak.

Instructies

  • Spoel de basilicumblaadjes zorgvuldig onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  • Doe de pignoli, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine en pulseer tot een fijn mengsel.
  • Voeg de basilicumblaadjes toe en pulseer opnieuw tot een groene massa ontstaat.
  • Giet langzaam de olijfolie erbij terwijl de motor draait, voor de beste emulsie. Voeg zout, peper en eventueel citroensap toe.

Notities

Rooster de noten even voordat je ze toevoegt voor extra smaakdiepte. Bewaar je pesto tot een week in de koelkast, bedekt met een laagje olijfolie. Pesto kan ook prima ingevroren worden in ijsblokjesvormen voor gemakkelijke porties later.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 3g | Fat: 14g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 100mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!