Ga terug
+ servings
Huisgemaakte Granola Repen

Huisgemaakte Granola Repen

Ontdek waarom je deze Huisgemaakte Granola Repen moet proberen: gezond, lekker en eenvoudig te maken met honing, pindakaas en chocolade. Ideaal voor elk snackmoment!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 150kcal
Cost: $8

Equipment

  • Oven
  • Magnetron
  • Kom
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 koppen Havermout
  • 1/2 kop Honing
  • 1/2 kop Pindakaas
  • 1/2 kop Gemengde noten (gehakt)
  • 1/4 kop Donkere chocolade chips
  • 1/4 kop Rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de honing en pindakaas in een grote kom en verwarm dit mengsel kort in de magnetron voor ongeveer 30 seconden.
  • Voeg de havermout, gehakte noten, chocolade chips en rozijnen toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar.
  • Schep het mengsel op de voorbereid bakplaat en druk het stevig aan met een spatel.
  • Bak de repen in de oven voor 15-20 minuten, of totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.

Notities

Experimenteer met verschillende soorten noten en gedroogde vruchten voor variatie. Bewaar de repen in een luchtdichte container om ze vers te houden. Voor een extra crunch kun je kokosrasp toevoegen aan het mengsel. Dit recept is gemakkelijk aan te passen voor veganisten, vervang gewoon de honing door ahornsiroop.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 2g | Sodium: 50mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Calcium: 2mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!