Ga terug
+ servings
Houmous Tomaten Garnituur

Houmous Tomaten Garnituur

Ontdek waarom Houmous Tomaten Garnituur je nieuwe favoriete hapje wordt. Een romig en gezond gerecht met frisse tomaten en kruiden. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Cost: $10

Equipment

  • Keukenmachine of blender
  • Messenblok
  • Schaal of bord
  • Lepels voor garnering

Ingrediënten

  • 400 g Gekookte kikkererwten (uit blik of zelfgemaakt)
  • 2 el Tahini (pure sesampasta)
  • 2 el Citroensap
  • 1 teentje Knoflook
  • 4 el Extra vierge olijfolie (plus extra voor garnering)
  • ½ theelepel Gemalen komijn
  • naar smaak snufje Zout
  • naar smaak snufje Peper
  • 200 g Cherrytomaten (rood en geel)
  • 1 theelepel Zoete of gerookte paprikapoeder
  • enkele takjes Verse platte peterselie

Instructies

  • Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af.
  • Mix de kikkererwten met tahini, citroensap, knoflook, komijn, twee eetlepels olijfolie, zout en peper in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Schep de houmous in een diepe schaal of op een bord en maak mooie golven met de achterkant van een lepel.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden of in partjes, en hak de platte peterselie grof.
  • Leg de tomaten op de houmous, strooi de peterselie erover, bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met extra olijfolie.

Notities

Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot drie dagen, en voeg de garnering pas net voor het serveren toe.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Sodium: 150mg | Potassium: 250mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!