Houmous Tomaten Garnituur
Ontdek waarom Houmous Tomaten Garnituur je nieuwe favoriete hapje wordt. Een romig en gezond gerecht met frisse tomaten en kruiden. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 10 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180 kcal
Cost: $10
Keukenmachine of blender
Messenblok
Schaal of bord
Lepels voor garnering
400 g Gekookte kikkererwten (uit blik of zelfgemaakt) 2 el Tahini (pure sesampasta) 2 el Citroensap 1 teentje Knoflook 4 el Extra vierge olijfolie (plus extra voor garnering) ½ theelepel Gemalen komijn naar smaak snufje Zout naar smaak snufje Peper 200 g Cherrytomaten (rood en geel) 1 theelepel Zoete of gerookte paprikapoeder enkele takjes Verse platte peterselie
Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af.
Mix de kikkererwten met tahini, citroensap, knoflook, komijn, twee eetlepels olijfolie, zout en peper in een keukenmachine tot een gladde massa.
Schep de houmous in een diepe schaal of op een bord en maak mooie golven met de achterkant van een lepel.
Snijd de cherrytomaten doormidden of in partjes, en hak de platte peterselie grof.
Leg de tomaten op de houmous, strooi de peterselie erover, bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met extra olijfolie.
Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot drie dagen, en voeg de garnering pas net voor het serveren toe.
Calories: 180 kcal | Carbohydrates: 22 g | Protein: 6 g | Fat: 8 g | Saturated Fat: 1 g | Polyunsaturated Fat: 1 g | Monounsaturated Fat: 6 g | Sodium: 150 mg | Potassium: 250 mg | Fiber: 5 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 5 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 4 mg | Iron: 10 mg