Verwarm de oven voor op 200°C of zet een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Spoel de zalm schoon en dep deze droog met keukenpapier. Bestrooi beide kanten met zout en peper.
Meng in een klein kommetje de honing, mosterd, sojasaus, knoflook, olijfolie en citroenzeste tot een gladde saus.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de zalm met de huidzijde naar beneden gedurende 3-4 minuten.
Draai de zalm om, verdeel de saus over de bovenkant en laat nog 2 minuten sudderen.
Plaats de zalm 3 minuten in de oven voor een extra glanzende laag en voeg eventueel een druppel honing toe voor serveer.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Laat de zalm op kamertemperatuur komen voordat je hem bakt. Experimenteer met verschillende kruiden zoals tijm of rozemarijn. Bewaar restjes in een afgesloten bakje in de koelkast en verwarm deze voorzichtig.