Ga terug
+ servings
Hollandse wortelstamppot

Hollandse wortelstamppot: Een heerlijke winterse maaltijd!

Ontdek de gezelligheid van Hollandse wortelstamppot een klassieke winterse troostmaaltijd met zoete wortels romige aardappels en hartige worst Simpel en snel klaar binnen 40 minuten ideaal voor koude avonden met je gezin of vrienden Proef de traditie en geniet van dit Nederlandse comfortfood met eenvoudige ingrediënten en oneindige variaties.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Pureestamper of vork
  • Snijplank en mes
  • Bakpan

Ingrediënten

  • 500 gram Aardappelen
  • 300 gram Wortelen
  • 1 stuk Ui fijngehakt
  • 1 teentje Knoflook geperst
  • 250 gram Rookworst of vegetarische worst
  • 2 eetlepels Boter
  • 100 milliliter Melk
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Begin met het schillen en snijden van de aardappelen en wortelen in gelijke stukken. Leg ze in een grote pan met water en voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de groenten circa 15-20 minuten koken.
  • Terwijl de groenten koken, snijd je de ui fijn en pers je het teentje knoflook. Bak deze samen in een klein beetje olie tot de ui glazig is.
  • Giet het water van de groenten af en voeg de boter en melk toe. Prak de groenten tot een romige massa. Voeg de gebakken ui en knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg de rookworst toe en verwarm alles samen.

Notities

Dit traditioneel Nederlands gerecht is perfect voor gezellige familie-avonden tijdens koude winterdagen. Voeg gerust je eigen twist toe met kruiden of vegetarische opties!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 800mg | Potassium: 850mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 120IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 60mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!