Spoel de visfilets goed af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de filets in stukken van ongeveer 4x4 centimeter. Bestrooi de stukken lichtjes met zout en peper.
Klop het ei los in een kom en voeg de melk toe. Roer goed door elkaar. Leg de bloem en het paneermeel in aparte kommen. Dompel elk visstuk eerst in de bloem, daarna in het ei-mengsel en ten slotte in het paneermeel.
Verhit frituurolie in een diepe pan tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de visstukken goudbruin en knapperig, wat ongeveer 3-4 minuten duurt per batch. Haal de stukken uit de olie en leg ze op keukenpapier.
Hak de sjalot en augurken fijn en meng ze met mayonaise, een beetje mosterd en een drupje citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Hollandse kibbeling met remouladesaus is perfect voor gezellige bijeenkomsten en brengt een stukje Nederlandse traditie op tafel.