Ga terug
–+ servings
Hollandse kibbeling met remouladesaus

Hollandse kibbeling met remouladesaus: Geniet van deze lekkernij!

Ontdek hoe je zelf Hollandse kibbeling met remouladesaus bereidt. Knapperige vis met romige saus perfect voor elke gelegenheid. Simpel en heerlijk.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Frituurpan of diepe pan
  • Kommetjes voor beslag
  • Keukenpapier
  • Grote schaal voor het bedekken van de vis
  • Keukenthermometer

Ingrediënten

  • 500 gram Verse kabeljauwfilet of andere witvis
  • 100 gram Bloem
  • 1 Ei losgeklopt
  • 200 ml Melk
  • 100 gram Paneermeel
  • to taste Zout en peper
  • as needed Frituurolie
  • 200 gram Mayonaise voor de saus
  • 2 Augurken fijngehakt voor de saus
  • 1 el Mosterd voor de saus
  • 1 Sjalot fijngehakt voor de saus
  • 1 tl Citroensap voor de saus

Instructies

  • Spoel de visfilets goed af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de filets in stukken van ongeveer 4x4 centimeter. Bestrooi de stukken lichtjes met zout en peper.
  • Klop het ei los in een kom en voeg de melk toe. Roer goed door elkaar. Leg de bloem en het paneermeel in aparte kommen. Dompel elk visstuk eerst in de bloem, daarna in het ei-mengsel en ten slotte in het paneermeel.
  • Verhit frituurolie in een diepe pan tot ongeveer 180 graden Celsius. Frituur de visstukken goudbruin en knapperig, wat ongeveer 3-4 minuten duurt per batch. Haal de stukken uit de olie en leg ze op keukenpapier.
  • Hak de sjalot en augurken fijn en meng ze met mayonaise, een beetje mosterd en een drupje citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Hollandse kibbeling met remouladesaus is perfect voor gezellige bijeenkomsten en brengt een stukje Nederlandse traditie op tafel.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 400mg | Potassium: 350mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 5mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!