Geniet van de ultieme troostmaaltijd met Hollandse erwtensoep met rookworst en roggebrood. Een stevige winterklassieker vol smaak en nostalgie. Proef het verschil vandaag nog.
Was de erwten onder koud water en doe ze in een grote soeppan met wat bouillon.
Fruit de ui in een beetje olie tot hij goudbruin is en voeg de wortelen, bleekselderij en prei toe.
Voeg de rest van de bouillon en de kruiden toe en laat het mengsel op laag vuur sudderen.
Leg de rookworst voorzichtig in de pan en laat de soep nog ongeveer 1,5 uur sudderen, draai de rookworst halverwege om.
Notities
Voeg een scheutje appelciderazijn toe voor een extra smaakdimensie. Proef regelmatig tijdens het koken om de smaak af te stellen en voeg zout pas op het laatst toe. Bewaar overgebleven soep tot 3 dagen in de koelkast of vries het in voor later gebruik, voeg de rookworst pas toe bij het opwarmen. Roggebrood is ideaal om te serveren bij de soep, maar volkorenbrood is ook een goed alternatief.