Ga terug
+ servings
Hollandse erwtensoep met rookworst

Hollandse erwtensoep met rookworst

Geniet van een stevige Hollandse erwtensoep met rookworst Troostend en voedzaam Nederlandse klassieker voor koude dagen of feestelijke gelegenheden Simpel zelf te maken met spliterwten groenten en worst Proef de traditie en ontdek waarom dit gerecht al generaties geliefd is.
Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Scherp mes
  • Houten lepel
  • Kom voor het weken van de erwten

Ingrediënten

  • 500 g Spliterwten
  • 200 g Rookworst
  • 2 liter Water
  • 2 stengels Selderij
  • 3 stuks Wortelen
  • 1 stuk Ui
  • 1 stuk Prei
  • 2 stuks Aardappelen
  • 2 stuks Laurierbladeren
  • 1 snuf Zout
  • 1 snuf Peper

Instructies

  • Begin door de spliterwten grondig af te spoelen onder de kraan en ze een paar uur te laten weken in een grote kom water.
  • Snijd ondertussen de selderij, wortelen, ui, prei en aardappelen in kleine stukjes.
  • Breng het water aan de kook in een grote pan, voeg de gewelde spliterwten, gesneden groenten, laurierbladeren, zout en peper toe. Laat de soep 1 uur zachtjes koken.
  • Voeg de rookworst toe, snijd in plakken, in de laatste 15 minuten van de kooktijd toe. Laat hem niet te lang koken.

Notities

Hollandse erwtensoep is een heerlijke klassieker die perfect is voor koude winterdagen en feestelijke gelegenheden. Dit troostende gerecht brengt je terug naar de basis met zijn rijke smaken en eenvoudige ingrediënten.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 15g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Fiber: 10g | Sugar: 5g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 60mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!