Ga terug
+ servings
Chocolade yoghurtcake recept

Hoe maak je de beste yoghurt chocoladecake in 10 stappen

Ontdek een eenvoudig recept voor yoghurt chocoladecake. Perfecte traktatie bij koffie. Rijk van smaak, luchtig door yoghurt. Ideaal voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Afkoeltijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Garde of mixer
  • Bakvorm Rond of rechthoekig
  • Steelpan Om chocolade te smelten
  • Spatel Voor de ganache

Ingrediënten

  • 125 g Natuur yoghurt 1 potje
  • 3 stuks Grote biologische eieren
  • 100 g Pure chocolade
  • 1.5 potjes Poedersuiker
  • 3 potjes Bloem Of 2 potjes bloem en 1 potje Maïzena
  • 5 g Bakpoeder 1 zakje
  • 0.5 potjes Arachideolie
  • 20 cl Room
  • 10 g Boter
  • 2 el Suiker
  • 200 g Chocolade om te smelten

Instructies

  • Leeg de yoghurt in een kom en bewaar het potje als maatbeker.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop het geheel goed door.
  • Meet de suiker af met het yoghurtpotje en meng dit door het beslag.
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng tot een glad geheel.
  • Giet de arachideolie erbij en roer goed door.
  • Smelt de pure chocolade op laag vuur en voeg deze toe aan het beslag.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C, vet een bakvorm in en giet het beslag erin.
  • Bak de cake ongeveer 45 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.
  • Maak ondertussen de ganache door 200 g chocolade te smelten met room en boter.
  • Laat de cake afkoelen en smeer de ganache erover voor een heerlijke afwerking.

Notities

Deze yoghurt chocoladecake is perfect als je op zoek bent naar iets eenvoudigs dat toch indruk maakt. Zorg ervoor dat je de cake goed laat afkoelen voordat je de ganache aanbrengt, voor het beste resultaat.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 14g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 180mg | Potassium: 120mg | Fiber: 2g | Sugar: 20g | Vitamin A: 130IU | Calcium: 80mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!