Ga terug
–+ servings
Kool en Gehakt Roerbakgerecht

Hoe maak je de beste roerbak met kool en gehakt in 5 stappen

Ontdek een snel en voedzaam recept: roergebakken kool met gehakt. Gezond, betaalbaar en vol smaak; ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Grote koekenpan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank en mes
  • Maatlepels en maatbeker

Ingrediënten

  • 410 g Tomatenblokjes
  • 450 g Gehakt
  • 1 stuk Middelgrote ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 el Tomatenpuree
  • 5 kopjes Klein gesneden kool
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Paprika
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 2 el Olijfolie

Instructies

  • Bak het gehakt: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Laat overtollig vet uitlekken en zet apart.
  • Fruit de ui en knoflook: Voeg de tweede eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak de ui 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de kool toe: Roer de gehakte kool erdoor en bak 5-7 minuten tot deze begint te slinken.
  • Voeg de tomaten en kruiden toe: Meng de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprika, tijm, zout en peper erdoor. Voeg eventueel Worcestersaus toe.
  • Laat sudderen: Voeg de runderbouillon of water toe en doe het gehakt terug in de pan. Laat 10-12 minuten sudderen.
  • Serveer: Garneer met peterselie en serveer warm met rijst of brood.

Notities

Deze roerbak met kool en gehakt is niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar is ook een geweldige manier om restjes groenten in de koelkast op te gebruiken. Experimenteer met verschillende kruiden voor een unieke smaakervaring!

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 28g | Fat: 25g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 780mg | Potassium: 500mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 350IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 100mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!