Hoe maak je de beste roerbak met kool en gehakt in 5 stappen
Ontdek een snel en voedzaam recept: roergebakken kool met gehakt. Gezond, betaalbaar en vol smaak; ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Probeer het nu!
Bak het gehakt: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Laat overtollig vet uitlekken en zet apart.
Fruit de ui en knoflook: Voeg de tweede eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak de ui 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de kool toe: Roer de gehakte kool erdoor en bak 5-7 minuten tot deze begint te slinken.
Voeg de tomaten en kruiden toe: Meng de tomatenblokjes, tomatenpuree, paprika, tijm, zout en peper erdoor. Voeg eventueel Worcestersaus toe.
Laat sudderen: Voeg de runderbouillon of water toe en doe het gehakt terug in de pan. Laat 10-12 minuten sudderen.
Serveer: Garneer met peterselie en serveer warm met rijst of brood.
Notities
Deze roerbak met kool en gehakt is niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar is ook een geweldige manier om restjes groenten in de koelkast op te gebruiken. Experimenteer met verschillende kruiden voor een unieke smaakervaring!