Hoe maak je de beste ovenschotel met gehakt en kaasrijst in 7 stappen
Ontdek een eenvoudig en smaakvol ovenschotelrecept met gehakt en kaasrijst dat perfect is voor elke gelegenheid. Comfortfood om van te genieten met het hele gezin!
1snufjeChilipoeder of gerookt paprikapoederoptioneel, voor extra smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en paprika tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is. Breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
Meng in een kom de champignonsoep, runderbouillon en ongekookte rijst.
Giet het rijstmengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
Dek af met folie en bak 45 minuten. Strooi daarna de kaas erover en bak nog 10-15 minuten zonder folie.
Laat de ovenschotel een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
Notities
Deze ovenschotel is perfect om te maken tijdens een drukke week en kan gemakkelijk worden aangepast met verschillende groenten of soorten kaas voor variatie. Ook ideaal voor meal prepping!