Ga terug
+ servings
Snelle Bretonse Cake Recept

Hoe maak je de beste Bretonse taart in 8 stappen

Ontdek het ultieme recept voor snelle Bretoense taart. Dit makkelijke Franse dessert is boterig en zoet, perfect voor elke gelegenheid. Probeer het zelf en geniet!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Oven
  • Mengkom
  • Garde of elektrische mixer
  • Bakvorm
  • Zeef

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 200 g Poedersuiker
  • 200 g Gezouten boter, gesmolten
  • 4 stuks Eieren
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 zakje Vanillesuiker of een paar druppels vanille-extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef de bloem en meng deze met het bakpoeder.
  • Klop de eieren met de poedersuiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
  • Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en roer tot een glad beslag.
  • Vet een bakvorm in en giet het beslag erin.
  • Bak de taart 40-50 minuten in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en geniet!

Notities

Deze Bretonse taart is een tijdloze klassieker, perfect voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als zoete traktatie op een rustige middag.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 6g | Fat: 22g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 240mg | Potassium: 70mg | Fiber: 1g | Sugar: 28g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 30mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!