Hoe maak je 6 overheerlijke kipgehaktballetjes met chorizo en romige paprikasaus
Ontdek hoe je smaakvolle kipgehaktballetjes met chorizo en romige paprikasaus maakt. Perfect eenvoudig gerecht voor iedere gelegenheid vol smaak. Probeer het nu!
Doe het kipgehakt in een grote kom en meng het met de chorizoblokjes, het ei, het paneermeel, de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Vorm middelgrote balletjes van het mengsel.
Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de balletjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Zet ze apart.
Fruit in dezelfde pan de ui in olijfolie tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en roer goed door.
Giet de vloeibare room erbij en laat de saus 5-7 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze nog 5 minuten sudderen zodat de smaken goed mengen.
Serveer de balletjes met rijst, pasta of brood en geniet!
Notities
Deze kipgehaktballetjes met chorizo en paprikasaus zijn perfect voor een vakantie- of specialere gelegenheid, maar eenvoudig genoeg voor elke dag.