Herfstsalade: Geroosterde Pompoen en Granaatappel Explosion!
Geniet van een herfstige smaakexplosie met deze Salade de Courge Rôtie! Gezond, eenvoudig en perfect voor elke gelegenheid. Probeer dit kleurrijke gerecht nu!
1stuksButternutpompoengeschild in blokjes gesneden
150gGepelde pistachenoten
1stuksGranaatappelpitjes verwijderd
1elOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
1tlHoning of ahornsiroopvoor de dressing
1handvolRucolaoptioneel, voor een frisse touch
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de butternutpompoen, verwijder de zaden en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Meng goed door elkaar.
Rooster de pompoen 25-30 minuten in de oven, tot hij zacht is en licht gekarameliseerd. Draai de blokjes halverwege om.
Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel en verkruimel de feta in een kom.
Laat de geroosterde pompoen iets afkoelen. Meng hem daarna voorzichtig met de granaatappelpitjes, pistachenoten en feta.
Voeg eventueel rucola toe voor een frisse touch en besprenkel de salade met honing of ahornsiroop voor een extra smaakboost.
Notities
Deze herfstsalade is een perfecte combinatie van zoete, zoute en knapperige elementen. Ideaal voor een lichte lunch of spectaculair bij een feestmaal.