Herfst recepten
Ontdek heerlijke herfst recepten om de knusse sfeer van de herfst te vieren. Van pompoen tot paddenstoelen gerechten alles voor een gezellige avond thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250 kcal
Cost: $10
Grote pan
Snijplank
Keukenmes
Houten lepel
Grillpaneel
1500 g Pompoen (ongeveer 1,5 kg) 200 g Champignons 1 stuk Ui (fijngehakt) 2 teentjes Knoflook (gehakt) 2 el Olijfolie 1 tl Paprikapoeder 1 takje Rozemarijn naar smaak Zout en peper 100 ml Room (optioneel voor een cremige saus) kan vervangen worden door kokosmelk voor een vegan optie.
Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes en bak deze in olijfolie tot ze zacht zijn.
Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan met de pompoen, bak ze kort mee.
Voeg de room toe, laat de saus pruttelen en roer regelmatig.
Deze gerechten zijn perfect voor een herfstborrel of familie diner.
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 35 g | Protein: 6 g | Fat: 10 g | Saturated Fat: 3 g | Cholesterol: 20 mg | Sodium: 300 mg | Potassium: 600 mg | Fiber: 5 g | Sugar: 5 g | Vitamin A: 3000 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 80 mg | Iron: 1.5 mg