Ga terug
+ servings
Heerlijke Savoyardes Escalopes

Heerlijke Savoyardes Escalopes

Geniet van de Heerlijke Savoyardes Escalopes met gesmolten kaas en ham. Simpel klaar te maken voor een feestelijke maaltijd. Probeer het recept nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: 15

Equipment

  • Snijplank
  • Vleeshamer of deegroller
  • Braadpan
  • Ovenschaal
  • Koksmessen

Ingrediënten

  • 4 stuks Escalopes van kalkoen of kalf
  • 150 g Jambon cru
  • 150 g Reblochon
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 2 stuks Eieren, geklopt, voor de panering

Instructies

  • Zorg ervoor dat al je ingrediënten klaarliggen en verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de escalopes dunner met een vleeshamer of deegroller en bestrooi ze met zout en peper.
  • Leg een plak jambon cru en een plak reblochon op elke escalope, vouw het vlees dicht en bevestig de randen met een cocktailprikker.
  • Bestuif de escalopes met bloem, dompel ze in de geklopte eieren en bedek ze met paniermeel.
  • Bak de escalopes in gesmolten boter tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.
  • Verplaats de escalopes naar een ovenschaal en laat ze 10-15 minuten in de oven bakken.

Notities

Dit gerecht is perfect voor feestelijke gelegenheden of een gezellig diner met vrienden. Probeer de escalopes met een lichte salade of aardappelpuree.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 700mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!