Heerlijke Ragoût met Sappige Gehaktballetjes en Aardappelen
Ontdek het recept voor Ragoût de Pommes de Terre aux Boulettes de Viande Hachée. Geniet van een Franse klassieker met zachte aardappelen en smaakvolle gehaktballetjes in rijke saus.
4stuksMiddelgrote aardappelengeschild en in blokjes
1Uifijngesneden
2stuksWortelsin plakjes
2teentjesKnoflookfijngehakt
1blokjeGroentebouillon
400mlWater
2elOlijfolie
1tlPaprikapoeder
naar smaakZout en peper
naar smaakVerse peterseliegehakt (voor garnering)
Instructies
Doe het gehakt in een grote kom en meng het met de knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en haal ze uit de pan. Zet opzij.
Voeg in dezelfde pan de ui en wortels toe. Bak ze ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is.
Doe de gehaktballetjes terug in de pan en voeg de aardappelen, het bouillonblokje en water toe. Breng aan de kook.
Verlaag het vuur, dek de pan af en laat 30 minuten zachtjes koken, of tot de aardappelen zacht zijn.
Proef en pas de kruiden aan indien nodig. Garneer met verse peterselie en serveer warm.
Notities
Deze ragoût kan gemakkelijk worden aangepast door verschillende groenten toe te voegen of door het gehakt te vervangen met een plantaardig alternatief voor een vegetarische optie.