Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte Krokante Kipnuggets

Heerlijke Krokante Huisgemaakte Kipnuggets voor Elke Gelegenheid!

Ontdek het geheim van onweerstaanbare zelfgemaakte kipnuggets met een krokante laag en sappige binnenkant. Perfect voor elk gezinsdiner of feestje! Eenvoudig te maken en heerlijk!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal

Equipment

  • Frituurpan of oven
  • Mengkommen
  • Snijplank
  • Keukentang
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet In stukjes gesneden
  • 2 Eieren Losgeklopt
  • 100 g Bloem
  • 150 g Paneermeel of Panko
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1/2 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 snufje Zout Naar smaak
  • 1 snufje Peper Naar smaak
  • 500 ml Olie Om te frituren

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Meng alles goed door elkaar.
  • Voorzie drie kommen: één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met paneermeel of Panko.
  • Haal elk stukje kip door bloem, ei, en paneermeel voor een krokante laag.
  • Verhit olie tot 170°C. Frituur de nuggets of bak in de oven tot goudbruin.

Notities

Deze zelfgemaakte kipnuggets zijn door het gebruik van Panko extra krokant. Probeer variaties met verschillende kruiden voor een unieke smaakervaring!

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 700mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 10mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!