Heerlijke Coquillettes Gratin met Raclette en Gehakt 🍽️
Ontdek het recept voor Gratin de Coquillettes à la Raclette et Viande Hachée: een heerlijk comfortabel ovengerecht met zachte pasta, smeuïge raclette en smaakvol gehakt.
300gGehakt (rund of andere variant)Goudbruin gebakken
300gCoquillettes (elleboogmacaroni)Gekookt en afgegoten
200gRaclettekaasIn plakjes gesneden
1stukUiFijn gesneden
2teentjesKnoflookFijn gehakt
500mlCrème fraîcheRomige basis
100gGeraspte kaasVoor gratinering
1scheutjeOlijfolieVoor het bakken
1snufjeZoutNaar smaak
1snufjePeperNaar smaak
1takjeVerse peterselieVoor garnering
Instructies
Kook de coquillettes volgens de verpakking, giet af en zet opzij.
Verhit olijfolie in een koekenpan, fruit de ui tot glazig en voeg de knoflook toe. Doe het gehakt erbij en bak goudbruin, breng op smaak met zout en peper.
Neem een grote kom, combineer coquillettes met het gehaktmengsel, en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in, verdeel de helft van het pastamengsel, bedek met de helft van de raclette. Herhaal met de rest. Bestrooi met geraspte kaas.
Bakken in de oven voor 25-30 minuten tot goudbruin. Laat even rusten, garneer met peterselie en serveer.
Notities
Zorg ervoor dat de kaas lichtjes goudbruin wordt voor een heerlijke korst. Voeg eventueel een laagje paneermeel voor extra knapperigheid.