Ga terug
+ servings
Heerlijke Churros Maken

Heerlijke Churros Maken

Ontdek hoe je heerlijke churros kunt maken met dit eenvoudige recept. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Perfect voor elk moment!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 213kcal
Cost: 7

Equipment

  • Steelpan
  • Houten lepel
  • Poche à douille met sterrenvormige spuitmond
  • Diepe pan of friteuse
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 250 ml Water
  • 50 g Boter
  • 1 snufje Zout
  • 3 stuks Eieren
  • 150 g Bloem
  • Frituurolie
  • Poedersuiker
  • Cannellepoeder (optioneel)

Instructies

  • Breng het water, de boter en een snufje zout in een steelpan aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe.
  • Roer energiek met een houten lepel totdat de pâte een gladde bal vormt.
  • Laat de pâte een paar minuten afkoelen en voeg dan de eieren één voor één toe.
  • Meng de eieren goed door de pâte tot een zijdezachte consistentie ontstaat.
  • Doe de pâte in een poche à douille met een sterrenvormige spuitmond.
  • Verhit de olie tot 180°C in een diepe pan of friteuse.
  • Pers stangen van 10 tot 15 cm lang in de olie.
  • Bak de churros in kleine porties, draai ze regelmatig om.
  • Bak ze 2 tot 3 minuten per kant en leg ze op keukenpapier.
  • Meng poedersuiker met cannelle in een kom en rol de warme churros door dit mengsel.

Notities

Zorg ervoor dat de olie niet te heet is, anders worden de churros aan de buitenkant snel bruin terwijl ze vanbinnen nog rauw zijn. Gebruik een thermometer om de juiste temperatuur van de olie te controleren. Churros zijn het lekkerst vers. Voor langere opslag, vries ze in en ontdooi ze in de oven voor de beste textuur. Varieer met specerijen zoals vanille of nootmuskaat voor verschillende smaakprofielen.

Nutrition

Calories: 213kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 152mg | Potassium: 35mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 360IU | Calcium: 9mg | Iron: 0.6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!