Heerlijke Cassolette van Witloof met Romige Maroilles Kaas 🧀
Ontdek het recept voor Cassolette Savoureuse d'Endives au Maroilles, een Franse klassieker met romige kaas en witloof. Perfect voor gezellige diners met unieke smaken.
Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui tot deze glazig is.
Halveer de witloofstronkjes in de lengte. Voeg ze toe aan de pan en bak ze 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe.
Als je hamblokjes of spekjes gebruikt, bak deze dan mee in de pan.
Snijd de Maroilles in stukjes en meng deze met de crème fraîche in een kom.
Giet het kaasmengsel over de witloof in de pan. Schep alles over in een ovenschaal.
Bak 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Serveer warm en geniet!
Notities
Deze Cassolette is ideaal voor een winters diner. De combinatie van romige kaas en knapperige witloof maakt het een comfortfood met een Franse touch!