Ga terug
+ servings
Havermoutpannenkoeken met honing

Havermoutpannenkoeken met honing

Begin je dag met heerlijke havermoutpannenkoeken met honing. Een gezond en makkelijk ontbijtrecept dat in slechts 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een stevige start van je dag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 180kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Spatel
  • Mengkom
  • Garde of lepel
  • Rusttijd

Ingrediënten

  • 100 g Havermout (fijn gemalen)
  • 250 ml Melk
  • 2 stuks Eieren
  • 2 el Honing
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 tl Kaneel
  • 1 klontje Boter (voor in de pan)

Instructies

  • Begin door alle droge ingrediënten – havermout, bakpoeder, zout en kaneel – in een grote kom te mengen. Voeg de melk, eieren en honing toe. Roer alles goed door elkaar tot je een glad beslag krijgt. Laat het beslag ongeveer 10 minuten rusten.
  • Verhit een klein beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de bodem van de pan goed bedekt is. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek tot er luchtbelletjes verschijnen aan de bovenkant. Draai om en bak de andere kant goudbruin.
  • Serveer de havermoutpannenkoeken warm met extra honing en vers fruit als garnering.

Notities

Een geweldige manier om je dag goed te beginnen, deze havermoutpannenkoeken met honing zijn niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam en makkelijk te maken.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 6g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 300mg | Potassium: 250mg | Fiber: 4g | Sugar: 8g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!