Ga terug
+ servings
havermoutkoekjes recept

Havermoutkoekjes

Ontdek het perfecte havermoutkoekjes recept voor een gezonde traktatie of een knapperige koek bij de koffie. Simpel en flexibel te maken.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Cost: $5

Equipment

  • Oven
  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g Havermout gebruik glutenvrije havermout voor glutenvrije versie
  • 80 g Boter of plantaardige margarine voor een vegan variant
  • 75 g Bruine suiker of vervang door honing
  • 1 el Honing optioneel
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 st Banaan fijngeprakt voor een bananenvariant
  • 50 g Rozijnen
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 st Ei of een chia-ei als je veganistisch wilt bakken

Instructies

  • Meng de havermout, bakpoeder en een snufje zout in een grote kom en voeg eventueel rozijnen of noten toe.
  • Smelt de boter en meng met bruine suiker, honing en vanille-extract tot een stroperige massa; voeg het ei toe.
  • Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot je een dikke deegmassa hebt.
  • Schep kleine porties deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat.
  • Bak de koekjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius totdat ze lichtbruin zijn.

Notities

Laat de rozijnen weken in warm water voor een zachtere textuur. Varieer met ingrediënten zoals gedroogde abrikozen of noten voor een persoonlijke twist. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel voor maximaal 5 dagen versheid; ze kunnen ook worden ingevroren. Voeg een snufje zeezout toe na het bakken voor een extra smaakdimensie.

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 100IU | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!