150gHavermoutgebruik glutenvrije havermout voor glutenvrije versie
80gBoterof plantaardige margarine voor een vegan variant
75gBruine suikerof vervang door honing
1elHoningoptioneel
1tlVanille-extract
1stBanaanfijngeprakt voor een bananenvariant
50gRozijnen
1tlBakpoeder
1stEiof een chia-ei als je veganistisch wilt bakken
Instructies
Meng de havermout, bakpoeder en een snufje zout in een grote kom en voeg eventueel rozijnen of noten toe.
Smelt de boter en meng met bruine suiker, honing en vanille-extract tot een stroperige massa; voeg het ei toe.
Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot je een dikke deegmassa hebt.
Schep kleine porties deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat.
Bak de koekjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius totdat ze lichtbruin zijn.
Notities
Laat de rozijnen weken in warm water voor een zachtere textuur. Varieer met ingrediënten zoals gedroogde abrikozen of noten voor een persoonlijke twist. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel voor maximaal 5 dagen versheid; ze kunnen ook worden ingevroren. Voeg een snufje zeezout toe na het bakken voor een extra smaakdimensie.