Ga terug
+ servings
Havermout Dieetcake Recept

Havermout Dieetcake

Ontdek het simpele en gezonde Havermout Dieetcake Recept. Lekker als ontbijt of snack, vol vezels en met een zoete banaansmaak. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 150kcal
Cost: $7.00

Equipment

  • Oven
  • Mengkom
  • Bakvorm
  • Spatel
  • Tandenstoker

Ingrediënten

  • 200 g Havermout
  • 3 stuks Rijpe bananen (geprakt)
  • 3 stuks Eieren
  • 100 ml Appelsap zonder suiker
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 50 g Pure chocolade chips (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Meng in een grote kom de havermout, bakpoeder en eventueel de chocolade chips.
  • Klop in een andere kom de eieren samen met de appelsap en vanille-extract.
  • Voeg de geprakte bananen toe aan het natte mengsel en roer goed door.
  • Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer tot een gladde beslag.
  • Laat het beslag 5 minuten rusten voordat je het in de vorm giet.
  • Schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak 30-35 minuten in de oven.
  • Controleer met een tandenstoker of de cake gaar is.

Notities

Gebruik rijpe bananen voor de zoetste smaak.
Roer niet te lang nadat je de droge en natte ingrediënten hebt gecombineerd; dit kan de cake zwaar maken.
Experimenteer met verschillende soorten fruit, zoals bosbessen of stukjes peer.
Bewaar eventuele overgebleven cake in een afgesloten container op kamertemperatuur tot 3 dagen, of vries in voor langere houdbaarheid.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 50mg | Potassium: 200mg | Fiber: 4g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!