Ontdek het bijzondere haverkoeken recept dat snel te maken is en vol zit met gezonde havermout. Perfect voor een knapperige snack of thee-uurtje. Probeer het nu.
Meng de havermout, bruine suiker, bakpoeder en een snufje zout in een grote kom.
Klop het ei los in een aparte kom en voeg de gesmolten boter en honing toe, meng goed.
Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer alles door elkaar.
Laat het mengsel even rusten zodat de havermout vocht opneemt.
Schep kleine hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk de hoopjes lichtjes plat met je hand of een vork.
Optioneel: Bestrijk de koekjes met extra honing voor een glanzende bovenkant.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 12-15 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat om stevigheid te krijgen.
Notities
Voeg noten of rozijnen toe voor extra smaak. Bewaar overgebleven koekjes in een luchtdichte trommel voor maximaal een week. Voor langere bewaaring, bevries de koekjes in een plastic zak; ze blijven tot drie maanden goed.