Hartige cake met spek en kaas: een onweerstaanbare traktatie!
Ontdek het ultieme recept voor Hartige cake met spek en kaas. Een eenvoudige en overheerlijke klassieker die altijd goed smaakt. Maak deze stevige kaascake nu zelf met onze stap-voor-stap handleiding en chefstips.
200gramGeraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse kaas of cheddar)
4stuksEierenlosgeklopt
200mlRoom
150gramBloem
1zakjeBakpoeder
1snufjeZoutnaar smaak
1snufjePepernaar smaak
2elFrisse kruiden zoals peterselie of bieslookoptioneel
Instructies
Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze in een pan tot ze knapperig zijn. Laat het uitlekken op keukenpapier. Rasp ondertussen de kaas en klop de eieren los in een kom. Gebruik een staafmixer om de eieren en room luchtig te maken.
Meng bloem en bakpoeder met eieren en room tot een glad beslag. Voeg geraspte kaas, gebakken spek en eventueel kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
Giet het beslag in een beboterde en gebluste cakevorm. Bak de cake gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Check met een satéprikker of de cake gaar is.
Notities
Deze hartige cake is een geweldige manier om restjes kaas en spek te verwerken. Serveer het warm of koud en geniet van de rijke smaken!