Ga terug
+ servings
Hachis Parmentier Perfectie

Hachis Parmentier Perfectie

Ontdek de Hachis Parmentier Perfectie, een heerlijk Franse klassieker met romige puree en kruidige gehaktlaag. Ideaal voor elke avond.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 560kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Ovenschaal
  • Aardappelstampertje
  • Houten lepel
  • Oven

Ingrediënten

  • 1500 g Aardappelen
  • 250 ml Melk
  • 100 g Boter
  • 100 ml Room (vloeibaar of dik)
  • 1 el Zout
  • 1 el Peper
  • 1 snufje Nootmuskaat
  • 1000 g Rundergehakt (of een mengsel van rund en kalf)
  • 2 stuks Uien
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 stuks Wortels
  • 1 stuks Bouillonblokje voor rundvlees
  • 1 glas Witte wijn (optioneel)
  • 1 scheutje Olijfolie
  • 1 el Peterselie
  • 1 takje Tijm
  • 1 blad Laurier
  • 150 g Geraspte kaas (gruyère, emmentaler of mozzarella)
  • 50 g Paneermeel (optioneel)

Instructies

  • Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn (20-30 minuten).
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn, voeg warme melk, boter en room toe en meng tot een fluweelzachte puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Snijd de uien en knoflook fijn, rasp de wortels en verhit olijfolie in een grote pan.
  • Bak de uien en knoflook glazig, voeg het gehakt toe en bak het aan alle kanten bruin terwijl je het met een houten lepel in kleine stukjes breekt.
  • Voeg de wortelen, bouillonblokje, kruiden en eventueel witte wijn toe en laat 15-30 minuten sudderen op laag vuur.
  • Verwarm de oven voor op 180°C, verdeel de gehaktlaag over een ovenschaal en bedek met aardappelpuree.
  • Strijk de bovenkant glad met een vork, bestrooi met geraspte kaas en eventueel paneermeel.
  • Bak 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en bubbelt. Laat even rusten voordat je serveert.

Notities

Dit gerecht blijft 2-3 dagen goed in de koelkast. Bewaar het in een afgesloten bak. Je kunt het ook in porties invriezen; label de zakken met de datum. Voor een extra rijke smaak kun je crème fraîche door de gehaktlaag roeren. Experimenteer met verschillende soorten kaas voor een unieke twist. Garneer met verse peterselie voor een kleurrijke touch. Geniet van de perfecte comfortfood ervaring!

Nutrition

Calories: 560kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 30g | Fat: 30g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 850mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 15mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!