Hachee met rundvlees: Ontdek deze heerlijke klassieker!
Ontdek de rijke smaken van Hachee met rundvlees een klassieke Nederlandse stoofschotel met een moderne twist Ideaal voor gezellige avonden en speciale gelegenheden Simpel te bereiden en perfect met aardappelpuree en zuurkool Proef de traditie met dit troostrijke rundvleesrecept.
Begin door de uienringen in een grote pan te bakken in boter of olie totdat ze goudbruin en karameliserend zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze kort mee.
Voeg de rundvleesblokjes toe aan de pan en bak ze aan alle kanten bruin. Bestrooi het vlees met kruidnagelpoeder en voeg de laurierbladen toe. Roer alles goed door elkaar.
Giet de runderbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de hachee minimaal 2 uur sudderen, of totdat het vlees mals is. Voeg de mosterd toe in de laatste 30 minuten van het stoven.
Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Haal de laurierbladen uit de pan en serveer de hachee heet met aardappelpuree en zuurkool.
Notities
Hachee met rundvlees is een klassiek Nederlands gerecht dat eenvoudig te maken is, maar zeer smaakvol. Perfect voor een winterse maaltijd met het gezin!