Ga terug
–+ servings
Groentesoep met quinoa en frisse koriander

Groentesoep met quinoa en frisse koriander

Ontdek de heerlijke smaak van Groentesoep met quinoa en frisse koriander. Een gezond en snel recept dat iedereen zal smaken. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote soeppan
  • Scherp mes en snijplank
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 1 liter Groentebouillon
  • 100 gram Quinoa
  • 1 stuk Wortel (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 stuk Courgette (in blokjes)
  • 1 stuk Prei (fijngehakt)
  • 100 gram Tomaten (in stukjes)
  • 1 teen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 handvol Verse koriander (gehakt)
  • 1 scheutje Olijfolie
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak hierin de prei en knoflook zachtjes aan.
  • Voeg de wortel en courgette toe en bak ze kort mee.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de quinoa toe en laat het mengsel ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Voeg de tomaten en koriander toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper, en voeg eventueel een klein scheutje citroensap toe.

Notities

Gebruik verse groenten voor de beste smaak en gezondheid. Quinoa kan vervangen worden door bulgur of couscous als variatie. Voor extra smaak, rooster de quinoa kort in een droge pan voordat je deze toevoegt. Bewaar de soep maximaal 3 dagen in de koelkast in een afgesloten glazen pot of vries in voor een langere houdbaarheid.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 8g | Fat: 5g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 450mg | Potassium: 650mg | Fiber: 7g | Sugar: 3g | Vitamin A: 2000IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 60mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!