Ga terug
–+ servings
Groentesoep met balletjes

Groentesoep met balletjes: Gezond en Hartverwarmend!

Ontdek hoe je een heerlijke Groentesoep met balletjes maakt. Simpel recept met verse groenten en sappige balletjes voor een troostende maaltijd. Perfect voor elke dag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 1 Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 2 Wortelen (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 stengels Bleekselderij (in dunne plakjes)
  • 400 g Gehakt (rund, varken of een combinatie)
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 1 liter Groentebouillon
  • 1 bosje Peterselie (fijngehakt)

Instructies

  • Meng het gehakt met wat zout, peper en fijngesneden peterselie. Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot en laat ze rusten in de koelkast terwijl je de soep klaarmaakt.
  • Verhit olie in een grote pan en bak de ui en knoflook totdat ze glazig zijn, voeg dan de wortelen en bleekselderij toe en bak kort mee.
  • Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
  • Voeg de tomatenpuree en de rest van de peterselie toe. Laat nog 5 minuten koken en proef om de kruiden af te stellen.

Notities

Deze Groentesoep met balletjes is een veelzijdig recept dat je naar eigen smaak kunt aanpassen. Voeg extra groenten toe voor meer voedingswaarde!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 850mg | Potassium: 400mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 6000IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 70mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!