Ga terug
+ servings
Groenten Omelette Broodvorm

Groenten Omelette Broodvorm

Ontdek waarom de Groenten Omelette Broodvorm een must-have is voor elke maaltijd. Makkelijk te maken, gezond en vol smaak. Perfect voor brunch of lunch. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenbestendige broodvorm
  • Mengkom
  • Klopper of vork
  • Schaal of mes
  • Pan (optioneel voor groenten)

Ingrediënten

  • 6-8 stuks Eieren
  • 1/2 kop Melk
  • 1 stuks Courgette (in blokjes gesneden)
  • 1 stuks Rode paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 stuks Ui (in dunne ringen gesneden)
  • 1 stuks Tomaat (in blokjes gesneden)
  • naar smaak Rasped kaas (optioneel)
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Kruiden van Provence

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de eieren samen met de melk in een ruime kom en voeg zout, peper en kruiden van Provence toe.
  • Spoel de groenten af en snijd ze in kleine stukjes.
  • Bak de ui en paprika kort aan in een pan om ze wat zachter te maken.
  • Giet het eimengsel over de groenten en roer goed door.
  • Vet een broodvorm in met olie of boter en giet het mengsel erin.
  • Strooi eventueel geraspte kaas bovenop.
  • Bak de omelet 20-25 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
  • Laat de omelet 5 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Notities

Deze omelet kan eenvoudig veganistisch worden gemaakt met tofu en plantaardige melk. Bewaar restjes in de koelkast tot 2 dagen of vries ze in voor later gebruik.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 12g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 200mg | Sodium: 300mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 150mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!