Groene salade met peer, brie en honing-walnootpita’s
Ontdek de heerlijke combinatie van zoete peren en romige brie in deze Groene salade met peer, brie en honing-walnootpita’s. Perfect voor elke gelegenheid!
200gGemengde groene sla (bijvoorbeeld rucola, spinazie en ijsbergsla)
2stuksRijpe peren (in dunne partjes gesneden)
150gBrie (in plakjes gesneden)
50gWalnoten (licht geroosterd)
4stuksKleine pitabroodjes (in driehoekjes gesneden en gebakken tot knapperig)
2elHoning
3elOlijfolie
1elBalsamicoazijn
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Was en droog de groene sla en leg deze in een grote schaal.
Snijd de peren in dunne partjes en leg ze artistiek over de sla, besprenkel met citroensap indien gewenst.
Schik de plakjes brie over de salade en bestrooi met walnoten.
Meng in een klein kommetje de honing, olijfolie en balsamicoazijn met zout en peper naar smaak.
Snijd de pitabroodjes in driehoekjes en bak ze in een droge koekenpan tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Schenk de dressing over de salade en serveer direct.
Notities
Gebruik rijpe peren voor de beste smaak en textuur. Zorg ervoor dat de brie kamertemperatuur heeft voordat je hem snijdt. Als je restjes hebt, bewaar de dressing apart om de blaadjes knapperig te houden. Voor variatie kun je amandelen of hazelnoten gebruiken in plaats van walnoten, of de brie vervangen door feta.