Ontdek de heerlijke combinatie van knapperige frites en sappige Grilled Chicken Tacos met romige kaassaus in dit eenvoudige recept dat iedereen kan maken.
150gGemengde geraspte kaas (cheddar en emmentaler)
1snufjeNootmuskaat
300gFrites
2stuksTortillagalettes
Instructies
Snijd de kipfilets in kleine stukjes en meng met olijfolie, paprika, knoflookpoeder, komijn, zout en peper. Laat minimaal 20 minuten marineren.
Bak de gemarineerde kip in een hete grillpan tot ze goudbruin en gaar is.
Frituur de frites tot ze goudbruin en knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de room in een steelpannetje en voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Roer tot de saus glad en romig is. Voeg nootmuskaat, zout en witte peper toe.
Verwarm een panini-grill of grillpan. Leg een tortillagalette neer, schep kaassaus in het midden en verdeel de kip en frites erover. Voeg meer kaassaus toe en vouw dicht. Grill de taco 3-5 minuten per kant tot hij goudbruin is.
Notities
Zorg dat je de kip goed marineert voor maximale smaak. Experimenteer met verschillende kaassoorten voor een unieke smaak. Bewaar restjes apart in de koelkast; de kip en kaassaus kunnen tot 2 dagen meegaan. Maak alle componenten vooraf klaar en assembleer de tacos vlak voor het serveren voor het beste resultaat.