Ga terug
+ servings
Griekse Kip Wraps

Griekse Kip Wraps

Ontdek waarom je deze Griekse Kip Wraps moet proberen! Snel, gezond en vol mediterrane smaken. Perfect voor elke maaltijd.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Marineren: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 27 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grillpan
  • Mes
  • Snijplank
  • Kom
  • Lepel

Ingrediënten

  • 4 kipfilets Kipfilets in stukjes
  • 1 stuk Citroen (rasp en sap)
  • 3 tenen Knoflook, geplet
  • 2 theelepels Olijfolie
  • 2 potjes Griekse yoghurt
  • ½ komkommer Komkommer, ontpit en in blokjes
  • 2 takjes Verse munt, fijngehakt
  • 4 stuks Wraps of galettes van tarwe
  • ½ rode ui Rode ui, in dunne ringen
  • 1 stuks Romeinse sla, in dunne reepjes
  • naar smaak Zout en peper
  • naar smaak Gedroogde oregano

Instructies

  • Meng de kip met citroensap, citroenrasp, oregano, knoflook, zout en peper in een grote kom en laat minimaal 2 uur marineren.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur, bestrijk de kip met olijfolie en gril gedurende 10 tot 12 minuten totdat de kip gaar is.
  • Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt met komkommer, munt, resterend citroensap en knoflook, en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps kort en verdeel de sla, gegrilde kip, rode ui en yoghurtsaus erover. Rol de wraps op en serveer.

Notities

Voor extra smaak kun je feta of zwarte olijven aan de wraps toevoegen. De kip kan koud gegeten worden als restje en blijft tot 2 dagen goed in de koelkast. Verwarm de wraps net voor gebruik, zodat ze niet taai worden. Serveer de saus apart zodat iedereen zelf kan doseren.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 30g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 500mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!