Ontdek het Gratiné Croissant Genot met een knapperige korst en romige Gruyère-saus. Perfect voor brunch of als voorgerecht. Simpel en onweerstaanbaar lekker. Proef het vandaag.
1snufjeFleur de selAlternatief voor de suikerkorrels
Instructies
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de bloem in één keer toe en roer snel met een garde om een glad 'roux' te krijgen.
Giet de koude melk geleidelijk toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Laat de saus op laag vuur indikken tot een gladde consistentie en voeg de Gruyère, nootmuskaat, zout en peper toe.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de croissants horizontaal open, maar niet helemaal door.
Verdeel de béchamelsaus rijkelijk over de binnenkant van elke croissant.
Klop in een klein kommetje de eidooier met de melk om een glazuurlaag te maken.
Bestrijk de bovenkant van elke gevulde croissant met het glazuur.
Strooi suikerkorrels of fleur de sel over de bovenkant en leg de croissants op een bakplaat met bakpapier.
Bak de croissants 10-12 minuten in de oven tot ze goudbruin en bubbelend zijn.
Notities
Gebruik altijd oude croissants voor het beste resultaat; ze zijn steviger. Experimenteer met verschillende kazen zoals Emmentaler of Comté voor variatie. Voor een veganistische versie, gebruik plantaardige ingrediënten. Restjes zijn het lekkerst als ze vers uit de oven komen; bewaar ze in een afgesloten doos en verwarm opnieuw in de oven om ze krokant te maken.