Geniet van een zonnige brunch met Gratin Griekse Eieren. Een heerlijke combinatie van eieren, feta en verse kruiden, klaar in 45 minuten, ideaal voor elke dag.
8-10stuksZwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
2elVerse kruiden (peterselie of dille)plus extra voor garnering
1elOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en verhit de olijfolie in een pan.
Bak de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de spinazie toe en laat kort meebakken.
Klop in een kom de eieren met de melk, kruiden, zout en peper.
Roer de feta, de helft van de tomaten en olijven, en het spinaziemengsel erdoor.
Giet het mengsel in een licht ingevette ovenschaal en verdeel de resterende tomaten en olijven erover.
Maak 2 of 3 kuilen in het mengsel en breek de overgebleven eieren hierin.
Bak het gratin 25 tot 30 minuten tot het goudbruin is en de eieren gestold zijn.
Haal uit de oven, bestrooi met verse kruiden en laat even rusten voor het serveren.
Notities
Voor een extra knapperig laagje, strooi een beetje paneermeel over de bovenkant voordat je het in de oven plaatst. Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden en het mengsel een dag eerder maken. Bewaar restjes tot 2 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer.