Ga terug
+ servings
Gratin Courgette Reblochon

Gratin Courgette Reblochon

Ontdek de heerlijke smaak van Gratin Courgette Reblochon, een eenvoudig en luxueus gerecht dat indruk maakt. Ideaal voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Cost: $15.00

Equipment

  • Snijplank
  • Pan voor het koken van courgettes
  • Ovenbestendige schaal
  • Kom voor het mengen van de vulling
  • Mes

Ingrediënten

  • 200 g Gekookte rijst
  • 4 stuks Courgettes
  • 150 g Reblochon (geraspt)
  • 3 el Dikke crème fraîche
  • 1 takje Bieslook (fijngehakt)
  • 1 bosje Peterselie (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Kook de courgettes in gezouten water gedurende ongeveer 10 minuten, spoel af onder koud water en hol ze uit.
  • Meng de fijngesneden courgettevulling met de gekookte rijst, crème fraîche, gehakte kruiden en een derde van de reblochon in kleine stukjes. Voeg zout en peper toe en roer goed door.
  • Vul de courgettes met de vulling, leg plakjes reblochon op de bovenkant en bak in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten tot de kaas goudbruin en bubbelt.

Notities

Gebruik verse kruiden voor een optimale smaak en laat de reblochon op kamertemperatuur komen voor een betere smelt. Bewaar restjes in een afgesloten bak in de koelkast tot twee dagen en warm opnieuw op in de oven voor de beste resultaten. Probeer variaties zoals het gebruik van camembert of het toevoegen van spinazie aan de vulling voor extra groenten.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 8g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 300mg | Potassium: 450mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 120mg | Iron: 1.2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!