Ga terug
+ servings
Gourmet Omelet Salade

Gourmet Omelet Salade

Ontdek de heerlijke combinatie van romige omelet en verse salade in deze Gourmet Omelet Salade. Perfect voor brunch of lunch!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 360kcal
Cost: $10

Equipment

  • Anti-aanbakpan
  • Kom voor het ei-mengsel
  • Kleine kom voor de saus
  • Spatel
  • Schaar voor het snijden van kruiden

Ingrediënten

  • 4 stuks Eieren
  • 50 g Geraspte kaas (emmentaler, comté of mozzarella)
  • 1 el Crème fraîche
  • 1 handvol Rucola (roquette)
  • 8-10 stuks Cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 1 el Ciboulette of peterselie (fijngehakt)
  • 1 scheutje Olijfolie
  • Zout naar smaak Zout
  • Peper naar smaak Peper
  • 2 el Vloeibare room voor de saus
  • 1 el Mosterd (dijon of oude)
  • 1 scheutje Balsamico glazuur

Instructies

  • Klop de eieren los met crème fraîche, zout, peper en de helft van de kruiden.
  • Verhit olijfolie in een anti-aanbakpan en giet het ei-mengsel erin.
  • Strooi kaas over één helft van de omelet wanneer de bovenkant nog vochtig is en vouw deze dubbel.
  • Meng vloeibare room en mosterd in een kom en voeg balsamico glazuur toe.
  • Meng rucola en gehalveerde tomaatjes in een kom, breng op smaak en bestrooi met de rest van de kruiden.
  • Serveer de omelet warm met de salade en druppel de saus erover.

Notities

Gebruik verse kruiden voor een frisse smaak. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn voor een gelijkmatigere bereiding. Voor extra knapperigheid, bak wat spek of pancetta en voeg dit toe aan de omelet. Bewaar restjes in de koelkast, eet binnen een dag op en warm de omelet op in de magnetron. De salade houdt je apart om de knapperigheid te behouden.

Nutrition

Calories: 360kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 19g | Fat: 30g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 300mg | Sodium: 450mg | Potassium: 600mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 900IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 250mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!