50gGeraspte kaas (emmentaler, comté of mozzarella)
1elCrème fraîche
1handvolRucola (roquette)
8-10stuksCherrytomaatjes (gehalveerd)
1elCiboulette of peterselie (fijngehakt)
1scheutjeOlijfolie
Zout naar smaakZout
Peper naar smaakPeper
2elVloeibare room voor de saus
1elMosterd (dijon of oude)
1scheutjeBalsamico glazuur
Instructies
Klop de eieren los met crème fraîche, zout, peper en de helft van de kruiden.
Verhit olijfolie in een anti-aanbakpan en giet het ei-mengsel erin.
Strooi kaas over één helft van de omelet wanneer de bovenkant nog vochtig is en vouw deze dubbel.
Meng vloeibare room en mosterd in een kom en voeg balsamico glazuur toe.
Meng rucola en gehalveerde tomaatjes in een kom, breng op smaak en bestrooi met de rest van de kruiden.
Serveer de omelet warm met de salade en druppel de saus erover.
Notities
Gebruik verse kruiden voor een frisse smaak. Zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn voor een gelijkmatigere bereiding. Voor extra knapperigheid, bak wat spek of pancetta en voeg dit toe aan de omelet. Bewaar restjes in de koelkast, eet binnen een dag op en warm de omelet op in de magnetron. De salade houdt je apart om de knapperigheid te behouden.