Ga terug
+ servings
Gouden Gehaktballen Recept

Gouden Gehaktballen

Ontdek het heerlijke Gouden Gehaktballen Recept dat elke keuken transformeert in een paradijs vol aroma en smaak Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $15

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Grote pan
  • Houten lepel of spatel
  • Kookgerei

Ingrediënten

  • 500 g Gemengd gehakt (rundvlees en varkensvlees)
  • 1/2 stuk Gele ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (gesneden)
  • 1 stuk Ei
  • 60 ml Paneermeel
  • 60 ml Geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels Verse peterselie (gehakt)
  • 3 eetlepels Ketchup of tomatensaus
  • 1 theelepel Zout
  • 1/4 theelepel Zwarte peper
  • 2 eetlepels Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen in een grote kom en vorm kleine ballen.
  • Leg de ballen op een bakplaat met bakpapier.
  • Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen goudbruin.
  • Verplaats de gehaktballen naar de bakplaat en bak in de oven gedurende 10 tot 15 minuten.
  • Laat de gehaktballen 5 minuten rusten na het bakken.
  • Smelt de boter in de pan, voeg bloem toe en roer tot een gladde roux.
  • Voeg langzaam de bouillon toe terwijl je blijft roeren.
  • Voeg mosterd, honing, Worcestershire-saus en room toe en laat 5 minuten pruttelen.

Notities

Bewaar overgebleven gehaktballen in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen of vries ze in voor een langere opslag. Voeg een snufje nootmuskaat toe voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 500mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!