Ga terug
+ servings
Goudbruine Kaasgougères Recept

Goudbruine Kaasgougères

Ontdek het perfecte Goudbruine Kaasgougères Recept voor een feestelijk hapje met een krokante korst en romige binnenkant. Simpel en verrukkelijk!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 100kcal
Cost: $8

Equipment

  • Steelpan
  • Houten spatel
  • Bakplaat met bakpapier
  • Spuitzak (optioneel)
  • Oven

Ingrediënten

  • 125 ml Water (of half water, half melk voor meer zachtheid)
  • 60 g Boter, in kleine stukjes
  • 75 g Bloem
  • 1/2 theelepel Fijn zout
  • 1 snufje Zwarte peper
  • 1 snufje Muskaatnoot (optioneel)
  • 2 grote eieren Eieren
  • 100 g Geraspte harde kaas (Gruyère, Comté of Emmentaler)
  • 1 eidooier Voor glans (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
  • Breng in een steelpan het water (of melkmix), boter, zout, peper en muskaat aan de kook, terwijl je af en toe roert.
  • Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer stevig tot het deeg samenkomt en loslaat van de wanden.
  • Zet de pan terug op laag vuur en blijf roeren tot het deeg droger wordt.
  • Laat het deeg afkoelen en voeg de eieren één voor één toe, goed roeren tussen elke toevoeging.
  • Meng driekwart van de geraspte kaas door het deeg en vorm kleine hoopjes op de bakplaat.
  • Bestrijk de gougères met een mengsel van eidooier en water voor glans en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak de gougères 20-25 minuten, maar open de oven niet in de eerste 15 minuten.

Notities

Bewaar de gougères in een luchtdichte doos voor maximaal een dag op kamertemperatuur of in de koelkast voor iets langer. Voor het beste resultaat kun je ze invriezen en opnieuw opwarmen in de oven. Voeg een beetje bakpoeder toe voor een extra luchtigheid en experimenteer met kruiden zoals tijm of peterselie voor extra smaak. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussen de gougères op de bakplaat laat!

Nutrition

Calories: 100kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 3g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg | Fiber: 0.5g | Vitamin A: 5IU | Calcium: 8mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!